Duurzaamheid/certificaten

Duurzaamheid

Westerlaan verpakkingen heeft zich volledig gecommitteerd aan duurzame bedrijfsvoering. Dit zie je terug in de volgende initiatieven:

  • we beperken ons afval tot het minimum.
  • we gaan zeer strikt om met ons energieverbruik.
  • we gebruiken uitsluitend milieuvriendelijke materialen.

De ervaring leert ons dat je dankzij duurzaamheid niet alleen verantwoord, maar ook slim kunt zakendoen. Door hier veel aandacht aan te schenken, hebben wij onze kosten verlaagd, de klanttevredenheid vergroot en realiseren wij een positieve impact op de wereld om ons heen. Onze toewijding aan duurzaamheid drijft ons om voortdurend te innoveren en onze verpakkingsoplossingen nóg milieuvriendelijker te maken. Alleen samen kunnen we een duurzamere toekomst creëren en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Achterhoek onderneemt duurzaam

En we willen niet alleen het duurzaamste verpakkingsbedrijf zijn, maar ons hierin eveneens meten met andere maakbedrijven die onze regio rijk is. Vandaar ook onze deelname aan Achterhoek onderneemt duurzaam. Hiervoor hebben we een duurzaamheidsscan laten doen en de verbeterpunten die hieruit voortkwamen aangepakt, waardoor we ons energieverbruik nog verder konden terugdringen.

Bekijk onze top 3 duurzame stappen

Duurzame inkt

Duurzame inkt is een essentieel onderdeel voor milieuvriendelijk verpakkings-drukwerk. Gemaakt met 100% milieuvriendelijke ingrediënten, die niet giftig en hernieuwbaar zijn, minimaliseert het de impact op het milieu. Deze inkt is biologisch afbreekbaar en wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energiebronnen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast is duurzame inkt recyclebaar en wordt het geproduceerd met minimale emissies en afval, wat bijdraagt aan een schonere productie en een duurzamere toekomst. Bent u al overtuigd? Of leest u met ons mee naar het volgende onderdeel!

Duurzaam materiaal

Onze vouwkarton- en kraftkartonverpakkingen zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn FSC-gecertificeerd, wat garant staat voor verantwoord bosbeheer. Onze materialen zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar, waardoor de verspilling en milieubelasting vermindert. Deze verpakkingen bieden stevigheid en duurzaamheid, waardoor uw producten beschermd zijn en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst.

Afvalminimalisatie

Onze productieomgeving is erop ingericht om enerzijds zoveel mogelijke productie te draaien en anderzijds zo min mogelijk afval te creëren. Dit doen we door:

  • vergaande automatisering van onze drukpersen, waardoor we zo min mogelijk papier en karton verbruiken.
  • de inkt middels kokers in de inktbakken te spuiten, waardoor we geen verlies hebben.
  • onze offsetplaten zonder chemicaliën of andere soorten oplosmiddelen te maken.
  • volledig chemievrij te produceren, waardoor we nagenoeg geen gevaarlijke afvalstoffen hebben.
  • al het afval te scheiden, zodat het papier en karton makkelijk en duurzaam gerecycled kunnen worden.

Certificaten

Wij beschikken over diverse, veelvoorkomende certificaten, waarvan het FSC-certificaat uiteraard de voornaamste is. Lees hieronder alles over dit certificaat, maar ook hoe wij omgaan met sectorspecifieke certificaten.

FSC-gecertificeerd

Het FSC (Forest Stewardship Council) certificaat is de gouden standaard in duurzaam bosbeheer en een cruciaal kenmerk in de verpakkingsindustrie. Het FSC-logo op een verpakking is een garantie dat het gebruikte hout, er daarmee het papier, afkomstig is uit goed beheerde bossen die voldoen aan strikte milieu- en sociale normen. Het beschermt bossen en ecosystemen over de hele wereld., door het bevorderen van duurzaam bosbeheer, waarbij bomen worden gekapt op een manier die hergroei en behoud van biodiversiteit ondersteunt.

Sectorspecifieke certificaten

Voor bepaalde verpakkingsindustrieën, zoals de farmaceutische sector, zijn speciale certificaten vaak een vereiste. Bij Westerlaan verpakkingen begrijpen we de unieke behoeften van verschillende sectoren en zijn we bereid om de benodigde certificeringen te behalen om aan die eisen te voldoen. Dus, beschikken wij nog niet over het certificaat dat wij als leverancier voor jullie sector moet hebben? Neem dan contact met ons op en wij gaan ermee aan de slag!

Nominaties

Ons bedrijf is in 2022 genomineerd voor het duurzaamste verpakkingsbedrijf van Nederland. Dat is een hele prestatie natuurlijk en we zijn dan ook uiterst content dat milieuorganisaties erkennen dat we duurzaam bezig zijn!